„Scopul pentru care trimitem un copil în tabără este mereu același: dezvoltarea autonomiei personale. Distracția e secundară. Necesară, dar secundară. Ea nu este un scop în sine, ci un rezultat. Știi exact ca părinte că îl trimiți acolo ca să exerseze, încet-încet, desprinderea de tine.

Recunoști că se va simți uneori singur, neputincios, fără control și că ”rotițele” lui interioare vor începe să se miște în direcția soluționării pe cont propriu sau apelând la ajutorul celorlalți, comunicându-și limitele și nevoile. Știi sigur că se va simți și trist, și dezorientat uneori. Dar sărbătorești asta în sinea ta, pentru că ai ales conștient să îl trimiți în tabără. Nu la bunici, nu în sejur cu alte familii-prietene.”

… citește mai departe >>

Ce este și ce nu este
o tabără?

MAGICOOL 2024

„Un alt motiv important pentru care alegi o tabără și nu alt tip de ”distracție” este lecția finalizării, a ducerii unui program sau a unei misiuni la bun-sfârșit.

Speri din toată inima, ca după un program de tabără, povestea, narațiunea pe care și-o spune creierul copilului tău este ”deși mi-a fost și greu uneori, eu pot merge înainte și duce lucrurile la bun-sfârșit”…

Taberele sunt, abia după toate cele de sus, despre mișcare în aer liber, distracție, prietenii noi, aventură, amintiri frumoase.

A nu se confunda nicio tabără cu sejururi de vacanță”

Text preluat – Autor: Oana Moraru

Dacă ai lecturat textul de mai sus și rezonezi cu cele scrise, are rost să mergi mai departe în site.

În vara anului 2024 propunem părinților cele două concepte care au făcut din
LIFE is Cool
un recunoscut organizator de tabere, încă din anul 2017:

Mini-Tabără, la mini-Distanță, la un mini-Preț … pentru MAXI-Autonomie

Scopul minitaberelor este acela ca fiecare copil participant să iasă ușor, dar gestionabil, din zona sa de confort. Sub atenta supraveghere și îndrumare a echipei noastre de traineri psihologi, îi propunem copilului tău să-și îmbrățișeze teama de a fi ceva mai departe de familie și să descopere în el/ea forțe interioare de care încă nu e conștient.

Distanța mică față de casă, durata scurtă și numărul mic de copii alocați fiecărui trainer, fac din minitaberele Magicool cea mai potrivită modalitate de a face primul pas decisiv în direcția autonomizării copilului tău.

Tabăra concept gadget-free 📵: Harry Potter în sec XXI este o experiență adresată doar „veteranilor”, adică acelor copii care au cel puțin o experiență de (mini)tabără încheiată cu succes alături de noi sau de alți organizatori.

Pentru că se întâmplă ca peste 75% dintre participanții dintr-un an să revină cel puțin și în anul următor, echipa LIFE is Cool creează permanent scenarii noi, tot mai surprinzătoare, păstrând însă ingredientele fundamentale: MAGIE + MIȘCARE + SUPORT EMOȚIONAL + PROVOCĂRI  = AUTONOMIE .

În 2024 îți propunem un scenariu inspirat de faimoasa serie de romane Harry Potter adusă, pentru un plus de coolness 😎, în sec. XXI.

Ești curios cum se îmbină vrăjitoria și jocul de Vâj-haț cu realitatea virtuală și inteligența artificială?

Hai cu noi în tabără!

Uite ce spun parinții despre noi

Tamina LolevTamina Lolev
11:32 13 May 24
Un colectiv extraordinar și un program fain de pregătire pentru copii, pe care nu îl găsești pe toate drumurile. Recomand!
Valentina PetracheValentina Petrache
05:38 28 Apr 24
Ne bucurăm să facem parte din această minunată familie! De 1 ani respectiv 3 ani, fetele noastre vin și revin acasa de la programul multi-day pline de bucurie, entuziasm, încântate să împărtășească experiențele și creațiile lor, iar educația pe care o primesc acolo este o extensie naturală a celei de acasă!Primim continuu rezumatul săptămânii povestit în text și poze, feedback de evoluție, îndrumări personalizate, înțelegere și adaptare la schimbările copiilor și ale dinamicii noastre ca familie și avem încredere că este un mediu propice pentru a sădi valorile și comportamente importante în evoluția echilibrată a copiilor noștri.Keep up the great work! 🥰
Daniela MaresDaniela Mares
03:05 10 Apr 24
Recomand cu toata increderea colectivul Life is Cool Titan. Din momentul in care ni s-a prezentat programul de catre fondatori, am fost foarte placut impresionata. Programul este foarte bine structurat, incorporand atat activitati stintifice foarte interesante cat si altele bazate pe dezvoltarea emotionala a copiilor, dar si momente de joaca, inclusiv in parcurile din apropiere.Personalul este bine pregatit si ofera feedback profesional despre evolutia copiilor.Si, cel mai important, fetita mea vine cu drag aici.
Anca Gabi CucosAnca Gabi Cucos
17:06 09 Apr 24
Eram extrem de speriata de etapa gradinitei atunci cand a venit momentul inscrierii baietelului la 3 ani. Imi doream mult un loc unde sa il duc cu toata increderea, sa nu am nici un dubiu ca se simte bine, sa il vad creascand frumos si sa fiu SIGURA ca e bine.Fix asta a fost LifeIsCool pentru noi acesti 3 ani. M-a bucurat enorm faptul ca cel mic, desi genul mai sensibil si mai retinut, vine cu incredere, TOT personalul este absolut exceptional si nu am avut niciodata decat siguranta ca am ales bine acum 3 ani.M-am fixat pe dorinta de a-l inscrie aici. Si ma bucur sa stiu ca intuitia mea a fost cea corecta. Recomand cu toata increderea si caldura.
Georgiana DumitruGeorgiana Dumitru
15:03 09 Apr 24
Am ales acest HUB educațional pentru ambii copii și este cea mai buna alegere, start în educație. După experiența cu cel mare, am vrut neapărat să îl ducem și pe al doilea copil la centru, să aibă parte de aceleași activități frumoase, interesante și educative. Putem observa, după aproape un an de școală, ce bază considerabilă și importanta a avut experiență de la FastTrack.
Cosmin RaduCosmin Radu
15:45 05 Apr 24
Fetita noastra urmeaza cursurile Life is Cool de la varsta de doi ani si de aproape un an programul de After School. In total aproape 6 ani. Recomand cu incredere aceasta institutie de invatamant. Traineri dedicati si profesionisti, programe inovative. Chiar vin in completarea sistemul nostru de educatie. Sigur vom continua programul de After School dar il vom aduce si pe cel mic la cursurile saptamanale. Va respect si va multumesc pentru ca existati. Fara voi viata si experientele Corinei ar fi mult mai limitate .
Florina BirsanFlorina Birsan
10:03 05 Apr 24
Un mediu benefic pentru copii...practic, ei fac parte dintr-o familie unde invata sa fie responsabili, incurajati si sustiniti sa evolueze, atat de catre traineri, cat si de cei doi initiatori ai acestui proiect, care sunt implicati trup si suflet, dar si prin diversele activitati pe care le fac in interior si in aer liber.Atat de incantat este copilul de Hub, incat ne roaga mereu sa il luam cat mai tarziu.. o diferenta enorma fata de afterul la care a mai fost, de unde abia astepta sa plece.Abia asteptam tabara din vara!!
js_loader

FORMULAR PRE-ÎNSCRIERE